Weightlessness store in Tokyo

The Japanese design studio Nendo has styled the Compolux store in the Shibuya district in Tokyo.

The big wide open space has been visually divided by white iron fences. Both the fences and the mannequin are attached to rails in the ceiling, so they can be easily rearranged. It seems that gravity has been taken off the space, the lightness is palpable and the whole space seems to be floating, giving strong visual impact to the herringbone pattern of the floor surface. The designers’ idea was to make the space look like a park, hence very simple furniture looking alike tables and bench and pattern of the iron fences that can be found in green open spaces across Europe. Very poetic and elegant. Pictures by Masaya Yoshimara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: